Image Alt

O nama

E-Sports Savez Crne Gore ili E-Sports udruženje Crne Gore je skup ljubitelja elektronskog sporta koji imaju želju da razviju elektronski sport i u Crnoj Gori.

Trenutno ESSCG deluje kao nevladina organizacija. Upravo glavni plan ESSCG-a jeste pokretanje Prve Crnogorske lige krajem 2013. godine, kako bi i zvanično dobili status saveza odnosno udruženja.

Prva Crnogorska Liga ili poznatija kao i Crnogorska E-Sports Liga jeste prvo takmičenje ovog tipa na našim prostorima. Ideja za realizaciju ovog projekta javila se u Junu 2013. godine, nakon što je Franeta Slobodan odlučio da napusti organizaciju myDGB.net (Damage Gamers Beograd) i priključi se razvoju elektronskog sporta u Crnoj Gori.

16 ekipa svake godine u više divizija bori se za prvaka države. U sezoni 2013/2014 koja je prva sezona ovog događaja Dota 2 igra glavnu ulogu u razvoju eSports scene kod nas. Pored Prve Crnogorske Lige, u krupnom planu je i Druga Crnogorska Liga koja značajno doprinosi promociji elektronskih sportova na našim prostorima. Druga Crnogorska Liga dostupna je svima koji žele da se okušaju u borbi mozgova, a samo najbolji biće promovisani u članove Prve Crnogorske Lige.

Pored državnih liga u pojedinim kategorijama ESSCG će nastojati da vas informiše i o vjestima iz regiona kao i iz Evrope ali i ostatka Svijeta.

Trenutno ESSCG podržava razvoj Counter Strike i Dota 2 scene dok u planu imamo i razvoj ostalih igara koje su aktuelne.

Ukoliko imate bilo kakvu sugestiju, kritiku ili molbu uvek nas možete kontaktirati preko našeg zvaničnog sajta ili foruma.

Galerija